Je to už 9 mesiacov,keď vznikla myšlienka založiť celoslovenský študentský spravodajský portál. Za tú dobu sa nám podarilo niekoľko veľkých úspechov, dostali sme sa na monitory desaťtisíckam mladých ľudí, vytvorili stovky príspevkov, avšak dnes sa stretávame s napodobňovaním nášho projektu, s pokusmi odsúvať ho na druhú koľaj, či s iniciatívou skopírovať kde tu jeden náš článok…

Začiatky boli naozaj ťažké
Prv, než by sme sa pustili do písania článkov, som musel vytvoriť štruktúru a projektový zámer nášho webu. Netrvalo to minútu, hodinu a ani deň. Hľadal som kreatívne nápady a hlavne dôvod, prečo by som mal vytvoriť portál Student24.sk. Plus – mínus mesiac príprav, pokiaľ sa nám podarilo portál spustiť. Za tú dobu som neodkopíroval ani jeden nápad od iných stránok, či neukradol námet svojmu kamarátovi. Všetko sme si tvorili sami.

Vznikla tak internetová stránka, ktorá sa rozhodla podávať čo najviac zaujímavostí a čo najkvalitnejšie spravodajstvo predovšetkým študentom, mladým ľuďom, ale aj ostatným čitateľom, ktorí sa o školstvo a vzdelávanie na Slovensku zaujímajú. A toto je jeden z dôvodov, prečo si nás šikovný študent nájde. Nemáme na titulkách žiadne holé speváčky, neprezentujeme sa vulgárne a ani nepodporujeme žiadnych exhibicionistov. Jednoducho nepatríme k „odpadu“, aký sa šíri všade po internete.

Pokryli sme celé Slovensko
Ponúkame čitateľom pútavé reportáže a to až z 30 miest Slovenska, kde tvorí približne 50 redaktorov a fotografov. Preto ma pred pár dňami prekvapila iniciatíva založiť nám podobný internetový portál, ktorý by sa tiež prihováral mládeži a získaval si ich popularitu. Vsadili na reportáže. Výsledok? 80% z nudného agentúrneho spravodajstva a 20 percent zaplatenej reklamy. Trapas, nedotiahnutá myšlienka a zbytočná snaha. 

Každý kto sa niekedy stal teamleaderom určite vie, ako ťažko sa hľadajú ľudia a ako ťažko sa s nimi udržiava kontakt a dobrý vzťah. My sme si tím budovali od začiatku a môžem povedať, že každý jeden náš redaktor spravil od vtedy veľmi veľký krok vpred. My teda mladým ľuďom ponúkame skúsenosti, vzdelávame ich a učíme ich byť aktívnymi. Mali sme jednu „víkendovku“, školenie, či cafe meetingy.

Zaujímajú sa o nás škriatkovia
Ďalším znakom, ktorý hovorí o tom, že náš portál je žiadaný, sú aj tzv. škriatkovia :) Potíšku prídu, skopírujú článok a o chvíľu sa tvária, že ho napísali oni a že patrí im. Celkom pekná a rýchla prácička, ktorú sme však neprehliadli. Tešíme sa že o naše autorské články je záujem, avšak aspoň akú takú etiku by tí „škriatkovia“ predsa len mali mať.

Máme však aj oveľa lepších kamarátov, ktorí sa nehrajú na škriatkov, ale chcú s nami spolupracovať. Hovorím o približne  20-veľmi cenných partnerstvách, vďaka ktorým si môžeme vzájomne pomáhať. Majú záujem šíriť naše články otvorene a legálne, hovoria o nás na podujatiach, v školách, či na osobných stretnutiach. 

Čitateľov si ceníme
Čitateľ je pre nás číslo jedna a tak sa snažíme, aby sa u nás cítil ako doma. A to vďaka našim podujatiam (Hug Day), v ktorých mali možnosť zapojiť sa a okrem toho získať aj originálne tričko Give me a hug zadarmo. Musím aj teraz povedať, že netrvalo dlho a niekoľko ľudí sa rozhodlo našu akciu kopírovať. To, že robili Deň objatí by nevadilo, pokiaľ by ho nerobili presne tak ako my. Chceli zapojiť desiatky miest, vytvoriť tričká, dostať sa do médií a vytvoriť rekord v počte objatí. Výsledok? Nepodarilo sa mi zapojiť ani len dve mestá, či 3 ľudí na objatia. Niekedy sa naozaj nevyplatí opakovať…

Tričká, prednášky, diskusie, či kultúrne akcie nieje všetko, čo dávame našim čitateľom. Rozdali sme už spolu 20 kníh, 18 nálepiek, 12 lístkov na festivaly, či rôzne iné veci.

Pýtame sa to, čo sa iní boja
Našim cieľom je tvoriť objektívne články, ktoré si vyžadujú hovoriť o témach, problémoch a zaujímavostiach tak, aby sa nezabudlo na žiadnu informáciu. Pýtame sa, kým nedostaneme odpoveď, to však zodpovedne.

Podporujeme študentov, vzdelávanie a možnosť získavať čo najjednoduchšie informácie. O tom hovoria školenia, prednášky, či diskusie, ktoré pravidelne organizujeme.

A práve pre týchto niekoľko dôvodov je náš internetový portál ponímaný ako veľmi zaujímavý projekt, ktorý si na obľube iba pridáva.

Pin It on Pinterest